Het Buitenrijk

pluimen

Tuinontwerp

Het tuinontwerp is de basis voor jouw droomtuin. Een goed doordacht ontwerp geheel naar jouw wensen voorkomt teleurstellingen en extra werk achteraf en kan veel kosten besparen.
De kosten van een tuinontwerp zijn ongeveer 10% tot 15% van de aanlegkosten. Dit is afhankelijk van de grootte van de tuin en de samenstelling van het ontwerp.

Tuinaanleg

De kosten van een tuinaanleg zijn erg afhankelijk van de grootte van de tuin en de te verwerken materialen. Het is daarom lastig om aan te geven wat een tuinaanleg voor je gaat kosten.
We kunnen je wel een indicatie geven:

  • Voor een goed en degelijk aangelegde tuin op basis van een tuinontwerp met een oppervlakte van 100 m2 betaal je ongeveer € 110 tot € 180 per m2.
  • Je moet daarbij rekening houden dat hoe groter de tuin des te lager de m2 prijs en hoe kleiner de tuin des te hoger de m2 prijs zal zijn.
  • Bouwkundige elementen zoals tuinmuren, vijvers e.d. verhogen de m2 prijs. Een gazon verlaagt weer de m2 prijs.

Zo zie je dat de prijs van jouw tuin afhankelijk is van diverse factoren.

Tuinonderhoud

Ook bij tuinonderhoud zijn de kosten erg afhankelijk van de grootte van de tuin, maar ook van de inrichting en wat je zelf graag doet en wat je wilt uitbesteden.
We kunnen je wel een indicatie geven voor het totale tuinonderhoud gedurende 1 jaar: 

  • Oppervlakte van ca. 100 m2 € 600 tot € 1.200 per jaar
  • Oppervlakte van ca. 200 m2 € 1.200 tot € 1.800 per jaar
  • Oppervlakte van ca. 500 m2 € 2.400 tot € 3.000 per jaar
  • Oppervlakte van ca. 1.000 m2 € 3.600 tot € 4.200 per jaar

Bij grotere tuinen is de prijs per m2 relatief lager dan bij kleinere tuinen. Deze prijzen zijn inclusief het afvoeren van het tuinafval.

Maak een afspraak

Wilt je weten hoeveel het kost om jouw tuin te laten ontwerpen, aanleggen of onderhouden? Maak dan een afspraak om je wensen te bespreken. Wij maken dan een vrijblijvende offerte op maat, geheel naar jouw wensen en budget.

akkelei-02.jpg
clematis.jpg
vogeldrinkbak.jpg
parasol.jpg